Meritev električnih inštalacij


Izvajamo strokovni  pregled, preizkus in meritve električnih inštalacij ter strelovodnega sistema. Smo usposobljeni in registrirani merilci, po pogramu izobraževanja EDISON za nacionalno poklicno kvalifikacijo NPK.

Meritve izvajamo s certificiranimi inštrumenti in opremo METREL in IDEAL.

meritev električnih inštalacij

Odločite se za meritev električne inštalacije in si zagotovite varnost in načrtovanje gradbenih del

Meritve električnih inštalacij so pomemben del dehnične izpravnosti vašega objekta ne samo iz vidika varnosti, ampak tudi zaradi zakonskih predpisov, ki jih vaš objekt mora izpolnjevati po naslednjih predpisih in smernicah:

 • Pravilnik o zahtevah za nizkonapetostne električne inštalacije v stavbah
  (Uradni list RS, št. 41/09)
 • Pravilnik o zaščiti stavb pred delovanjem strele (Uradni list RS, št. 28/09)

 • Tehnična smernica - TSG-N-002:2013 NN električne inštalacije

 • Tehnična smernica - TSG-N-003:2013 Zaščita pred delovanjem strele


V podjetju Elektro Drevenšek za vas tako izvajamo meritve za različne potrebe tako za dom kot za podjetje. Potrebujete zagotovilo za varno delo in varno napeljavo? Potem nas kontaktirajte in za vas bomo izvedli prilagojeno meritev električne napeljave.

Ugodna cena elektro meritve glede na projekt in potrebe

V našem podjetju vam izvedemo naslednje preglede in meritve:

 • Meritve nizkonapetostnih električnih inštalacij (v stanovanjih, hišah, ne-stanovanjskih objektih, trgovskih in poslovnih objektih, industrijskih objektih oziroma povsod, kjer so električne meritve potrebne)
 • Meritve strojev in industrijskih naprav, ki potrebujejo redno vzdrževanje in certificiranje za izpravnost opreme

 • Meritve izolacijske upornosti

 • Meritve razdelilnih elektro omaric in stikalnih blokov

 • Meritve strelovodne inštalacije in galvanskih povezav za zaščito vseh sort objektov in domače elektronike pred udarom.

 • Meritve šibkotočne inštalacije (računalniške povezave cat. 5, 5e, 6 UTP ali STP-FTP skladno s standardi TIA, ISO, EN/CENELEC, IEEE)


Zanesljiv postopek meritve, ki ga za vas lahko izvede le kvaliteten elektroinštalater

Naši elektroinštalaterji bodo hitro in zanesljivo izvedli vaše izbrane meritve, vam izdali poročilo merjenja in vam tudi svetovali o morebitnih popravilih in vzdrževalnih delih, ki jih boste morali izvesti na vašem električnem omrežju ali električni opremi.

Vzdrževanje električnih inštalacij


Zaradi zagotavljanja čim krajših izpadov električne energije je potrebna prisotnost vzdrževalcev elektroenergetskih naprav. Večje tovarne imajo za vzdrževanje zaposlene svoje vzdrževalce ali pa imajo za to najete zunanje pogodbene partnerje. 

Tudi tukaj vam lahko priskočimo na pomoč s svojimi izkušnjami in odzivnostjo. Zaradi hitrega interventnega odziva smo zanesljiv partner za vzdrževalna dela električnih inštalacij v raznih podjetjih in poslovnih objektih.